Läs mangaboken

“Klara, färdiga, MANGA!” – även kallat “KFM” – var en tävling som startade i juni 2011. Den gick ut på att vem som helst i Sverige kunde skicka in en serie och försöka vinna en plats i denna bok som du nu håller i. Det fanns två olika huvudkategorier: Senior och Junior. Inom Senior fanns det sedan tre olika huvudgrupper, indelade i genrer. Genrena var “action/äventyr/skräck”, “drama/romantik” samt “komedi/vardagsdrama”, där maxgränsen för serien var 20 sidor inklusive framsida. Detta innebar dock inte att man inte fick rita en serie i en annan genre – fantasy, till exempel, räknades in i dessa genrer. Man fick alltså göra en serie om nästan vad som helst. Det blev sedan juryns arbete att sortera in serierna i en kategori där de ansåg att de passade.
Utöver detta fanns även juniorkategorin för dem som var födda 1995 och senare, där de fick rita en serie på högst tio sidor.
I juryn satt mangatecknarna Åsa Ekström (som tecknat den svenska mangaserien “Sayonara September”) och Natalia Batista (som tecknat mangaserien “Mjau!”) samt serievetaren Fredrik Strömberg (ordförande i Seriefrämjandet) och även Elise Rosberg (Wasabi Press förläggare).
Deadlinen för att skicka in en serie till tävlingen var den första december 2011, och till slut kom det in hela 77 bidrag. Denna bok har sedan tryckts upp i 2100 exemplar. Tävlingen har även Sveriges japanska ambassads officiella moraliska stöd.
Vi önskar er trevlig läsning!

Klicka HÄR för att läsa den gratis onlineversionen av boken som dessutom innehåller inte bara de åtta tecknare publicerade i boken utan också fyra tredjepristagare!

Vinnare 2012

Doraya
Adrienne Gunnarsson
Joakim Waller
Linnea Balck
Olivia J. Erliksson
Jessica Bejlind
Niki Johansson (Junior)
Sabina Spjälkeby (Junior)

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s